TOP 10 nejlepších seriálů na Disney+

Vojtěch Mišura
23. 07. 2024 15:00
TOP 10 nejlepších seriálů na Disney+

Disney+ se na českém trhu objevilo až v roce 2019, tedy celé 3 roky po dodnes dominujícím Netflixu. Své manko se ale pokouší dohnat vlastními originálními sériemi. Těží především ze spolupráce s Lucasfilmem (Star Wars) a Marvelem.
10 nejúspěšnějsích Disney Plus projektů si představíme v následujícím článku.

Obsah článku

1) Mandalorian (2020)

Poté, co Disney pokazil nejnovější trilogii (epizoda VII - IX), se svou chybu pokusil alespoň částečně napravit několika zajímavými novými projekty. Mezi nimi vyčnívá především Mandalorian, který ukázal cestu, jak se slavnou značkou dále pracovat. Westernově laděný příběh sází na skvělou akci a nezapomenutelné postavy včele s Baby Yodou nebo droidem IG-11, které si každý fanoušek série rychle zamiluje.

Mandalorian na Disney+

2) Star Wars: Klonové války (2008 - 2020)

Seriál, který odstartoval v roce 2008 jako pořad zaměřený hlavně na dětské publikum, vyvrcholil o 12 let později sedmou sérií, která elegantním příběhovým obloukem ukončila éru Klonových válek a propojila ji s původní filmovou sérií. Velkolepé finále potvrdilo, že Klonové války si v srdcích fanoušků zaslouží své čestné místo. Star Wars univerzum je díky této sérii bohatší o mnoho nových postav, zápletek i kanonických událostí.

Klonové války na Disney+

3) Loki (2021)

Po Star Wars se na Disney+ jednoznačně nejvíce daří Marvelu. Nejlépe hodnoceným seriálem z tohoto univerza je seriál Loki. Oproti jiným marvelovským bijákům nabízí o něco duchaplnější podívanou, lepší dialogy a práci s psychologií postav. Nechybí samozřejmě ani bláznivá akce, bez které by to nešlo - té je ale tak akorát, aby vás z ní nevybouchla hlava.

Seriál Loki na disney+

4) Wandavision (2021)

Nejoriginálnější projekt Mavrvelu za dlouhá léta vzdává hold televizním sitcomům a je plný nejrůznějších easter eggů pro zapálené fanoušky. Každá epizoda se odehrává v jiném desetiletí. Od idylických (černobílých) 50.let až k barevné současnosti. Do popředí se zde dostávají postavy, které jsou běžně spíše opomíjeny, ale to ještě více přidává k celkově svěžímu provedení seriálu.

Wnadavision na Disney+

5) Co kdyby...? (2019)

První animovaný seriál se v každém díle věnuje jinému hrdinovi a odehrává se v odlišném univerzu. I když jde převážně o okrajové příběhy, hezky nám přibližují nejslavnější postavy Marvelu a mnohdy jim dodávají zcela nový rozměr. Seriálu by možná slušela o něco vyváženější kvalita jednotlivých dílů, celkově ale seriál působí svěže a originálně a fanoušci ho určitě ocení.

Seriál Co kdyby na Disney Plus

6) Andor (2022)

Andor nabourává klasické Star Wars vyprávění, které se často podobá velkolepé scifi pohádce s typickým příběhem hrdiny, který zachrání svět resp. celou galaxii. Andor se ale zaměřuje na obyčejné obyvatele utlačované diktárorským režimem vzrůstajícího impéria. Jeho hrdinové jsou morálně nejednoznační a spíše než o velké ideály jim jde o vlastní přežití v krajně nebezpečném světě. Jde tak asi o první skutečně dospělé Star Wars, které zaujme i náročnějšího diváka. Navíc ke sledování nutně nepotřebujete znalosti z předchozích filmů a seriálů, Andor dokáže velmi dobře fungovat i sám za sebe.

Andor na Disney Plus

7) Moonknight (2022)

Další originální přírůstek do marvelovského světa sleduje příběh Moonknighta, zpočátku obyčejného prodavače v obchodě s dárkovými předměty, kterého ale trápí záhadné výpadky paměti a vzpomínky na jiný život. Brzy zjistí, že své tělo sdílí s žoldákem Marcem Spectorem. Kromě rozdvojené osobnosti ovšem získává také superschopnosti - dokáže čerpat síly z různých fází měsíce. Čím více se blíží úplněk, tím je silnější...

Moonknight na Disney Plus

8) Hawkaye

Hawkaye není žádným suprhdinou, zato dokáže s lukem a šípem, co žádný člověk na světě. Díky svému talentu se stal členem Avangers. Tentokrát ale jeho hlavní partnerkou bude dospívající Kate, která svého stárnoucího mentora zahrnuje mladistvým nadšením a tvoří tak zábavný, vtipně se doplňující pár. Celý děj se odehrává v předvánočním New Yorku, čemuž odpovídá i pohodová, příjemná atmosféra.

Hawkaye na Disney Plus

9) Boba Fett: Zákon podsvětí

Další Disney seriál z prostředí předaleké galaxie sice nedosahuje Mandaliaronových kvalit, i tak si odnesl převážně kladná hodnocení. Nejsilnější stránkou je strhující vizuál a sympatický herec Dave Filoni v roli hlavního hrdiny.

Boba Fett na Disney Plus

10) Percy Jackson a Olympané (2023)

Po ne úplně povedené filmové adaptaci se Disney rozhodl převést Percyho Jacksona do seriálové podoby. A podle fanouškovských reakcí to dopadlo o něco lépe. Seriál si drží příjemně rodinnou atmosféru a sází na sympatické hlavní hrdiny. O něco horší je to s akcí, která většinou skončí po pár sekundách a zbytečně seriálu ubírá na tempu. Uvidíme, zda se ohlášená druhá série poučí z chyb a konečně se dočkáme skvělého Percyho Jacksona v hrané podobě.

Percy Jackson na Disney Plus

Podívejte se také na 10 historicky nejsledovanějších seriálů na Netflixu.

10 nejúspěšnějších seriálů na Disney+

  1. Mandalorian
  2. Star Wars: Klonové války
  3. Loki
  4. Wandavision
  5. Co kdyby...?
  6. Andor
  7. Moonknight
  8. Hawkaye
  9. Boba Fett: Zákon podsvětí
  10. Percy Jackson a Olympané

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.