EA SPORTS FC 25 - vše, co víme o nejnovější "Fifě"

Vojtěch Mišura
06. 09. 2024 15:00
EA SPORTS FC 25 - vše, co víme o nejnovější

Nový fotbal od EA dorazí již 27. září. Kromě několika kosmetických změn nabídne také několik novinek v hratelnosti. Už tradičně půjde spíše o drobné změny, nikoliv o revoluci. Podívejme se na nejzajímavější novinky jako je režim Rush nebo vylepšený fyzikální model HypermotionV.
Hlavní hvězdou letošního ročníku je anglický fotbalista Jude Bellingham.

Obsah článku

Hlavní hvězdou FC 25 bude Angličan Jude Bellingham

Hlavní tváří nového ročníku bude anglický reprezentant a záložník Realu Madrid Jude Bellingham - držitel ocenění Golden Boy nebo Kopa Trophy pro nejlepšího mladého hráče na světě. Stane se tak nejmladším fotbalistou, který se kdy objevil jako hlavní hvězda EA Sports.

Focení a natáčení propagačních materiálů probíhalo v Madridu. Sám Jude je velkým fanouškem série a z oslovení měl velkou radost:

"Tuto hru jsem hrál se svým bratrem celé naše dětství a vždycky jsem snil o tom, jak neuvěřitelné by bylo, kdybych se jednoho dne objevil na obálce. V průběhu let se na obálce objevilo tolik ikonických hráčů a jsem opravdu potěšen, že jsem prvním anglickým hráčem od roku 2011, kterému se tato pocta dostala. Jsem také opravdu poctěn, že jsem se objevil na obálce Ultimate Edition se skutečnými legendami této hry z minulosti i současnosti jako je Beckham, Bonmatí, Buffon a Zidane."

Hlavní hvězda letošního ročníku EA FC 25 Jude Bellingham

Nový systém Rush nahradí režim Volta

Rush je v podstatě překopaný režim Volta, který je v EA FC už od roku 2020. Jde o malou kopanou 5v5 na menším hřišti (63,7 x 46,6 m) a týmů skládajících se z kluků i holek. Čtyři hráče přitom ovládáte vy a brankář je řízen umělou inteligencí. Můžete hrát v jednom týmu s přáteli - každý za svého hráče. Pokud se hráč v průběhu hry odpojí, převezme jeho hru počítač.

Délka zápasu je 7 minut. V režimu Rush bude také podobně jako v basketu platit pravidlo "Buzzer Beater" - Když je míč vystřelen těsně před vypršením času, zápas neskončí, dokud není akce dohrána. Další novinkou je tzv. modrá karta, která znamená vyloučení hráče na 1 minutu a nahrazuje systém červené karty.

10 nejlépe hodnocených hráč v EA SPORTS FC 25

  1. Rodri (Manchester City) - 91 OVR
  2. Kylian Mbappe (Real Madrid) - 91 OVR
  3. Erling Haaland (Manchester City) - 91 OVR
  4. Aitana Bonmati (Barcelona Women) - 91 OVR
  5. Vinicius Jr (Real Madrid) - 90 OVR
  6. Alexia Putellas (Barcelona Women) - 90 OVR
  7. Sam Kerr (Chelsea Women) - 90 OVR
  8. Harry Kane (Bayern Munich) - 90 OVR
  9. Hansen (Barcelona Women) - 90 OVR
  10. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 90 OVR

Velikost hřiště v režimu Rush, které je o polovinu menší než běžné

FC IQ - Nový taktický model a vylepšený HyperMotionV

Také ve hrách se čím dál více využívá umělá inteligence. V EA FC 25 posloužila k detailní analýze pohybu hráčů na hřišti a k vylepšení kolektivního pojetí hry, pohybů na hřišti a chování hráčů mimo držení míče. Přibylo více než 50 nových hráčských rolí, které ovlivňují myšlení a chování jednotlivců na hřišti. Taktiky tzv. Smart Tactics budete moci intuitivně měnit přímo ve hře bez nutnosti přerušení hry, jako to bylo doposud.

Technologie HyperMotionV ještě prohlubuje realističnost pohybů, tentokrát se zaměřil hlavně na brankáře. Vývojáři nasnímali pohyby více než 1800 fotbalistů a 200 ženských hráček.

FIFA 25 česká liga opět nebude

Česká liga v FC 25 bohužel opět bude chybět. Zástupci Fotbalové asociace ČR tvrdí, že od EA ani nedostali oficiální nabídku. K dispozici tak budou pouze účastníci evropských pohárů jako je Sparta, Slavia a Plzeň. Bohužel ale ani u těchto klubů nemůžeme čekat příliš realistické ztvárnění podoby hráčů, kteří nehrají některou z licencovaných evropských lig.

EA SPORTS FC 25 Trailer

Dobijte si PlayStation peněženku přes Herní kupony

Stačí dobít PlayStation peněženku, z které následně pořídíte vybrané tituly z nabídky PlayStation Store.

Mrkněte také na článek Nejlepší sportovní filmy na Netflixu.

Doporučené články

Diskuze

* Povinné položky

Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.